El Club Atletisme Garrotxa va tornant, mica en mica, a la normalitat

Fa uns dies que el Club Atletisme Garrotxa ha tornat a la competició. L’equip ha entrenat sempre que les mesures els ho han permès; al pavelló, al Morrot… I després de més d’un any per fi han pogut tornar a fer partits.


Xevi Teixidor, entrenador Club Atletisme Garrotxa: Per ells competir és un al·licient. Ja ho va ser la tornada als entrenaments i ara ells ja ens ho demanaven, tornar a competir. És una forma més de tornar a la normalitat.

Competeixen a la WeLeague 7, de la Fundació Fedamar. Els olotins no competeixen en futbol sala, que és el que feien fins ara, sinó en futbol 7, a l’aire lliure. De moment són segons amb dues victòries i una derrota i partir d’aquest cap de setmana tornaran a jugar partits a casa. Comparteixen lliga amb tres equips més, i un cop finalitzada la fase regular, jugaran les eliminatòries per pujar de categoria o bé per mantenir-la. Pels jugadors del Club Atletisme Garrotxa aquest canvi ha suposat, també, jugar amb equips de l’àrea de Barcelona, donat que la Millor Lliga del Món que disputaven fins ara i que aquest any no s’ha realitzat, era amb equips gironins.

Des de la setmana el Club Atletisme Garrotxa celebra, també, que els jugadors que viuen en residències s’hagin pogut incorporar als entrenaments.

Xevi Teixidor, entrenador Club Atletisme Garrotxa: El grup de la residència d’Integra poden tornar en grups bombolla, i  a mesura que les mesures ho permetin, aniran tornant més a la normalitat. Estan sota una normativa força estricta. La idea és anar-los recuperant tots, faltaria escoleta, que és difícil perquè són grups bombolla molt tancats. L’adaptació anem amb calma, ara que feia un anys que no jugaven.

Mica en mica doncs, tots aquests esportistes amb discapacitat intel·lectual poden anar recuperant una normalitat essencial per a ells, donat que a banda de practicar esport, per a molts aquests jugadors i jugadores els suposa, també, socialitzar i treballar aspectes com per exemple la memòria.