El projecte de la Unió Remences agafa més impuls amb la incorporació del Ter Brugent

Aquests nens que veiem estaven jugant diumenge al camp de l’Hostoles. Són de la base del Ter Brugent. Fins aquí tot normal, un diumenge qualsevol, ja que el club hi juga sovint, a Sant Feliu. D’altra banda, podria ser que la setmana vinent, o l’altra, estiguin jugant a Amer. O a Anglès. O a Les Planes. Però l’any vinent no es diran Ter Brugent. Ni els de la base de l’UD Hostoles es diran així, ni tampoc a Les Planes seran el Club de Futbol Les Planes.


Els dos clubs garrotxins han unit les seves bases, les seves forces, amb uns objectius concrets: més quantitat de nens, poder fer més equips sense deixar cap nen o nena sense jugar i ser, alhora, més competitius.

Joel Martín, vicepresident Unió Remences: “No tenia sentit que a dos pobles que estem a tant poca distància estiguéssim fent exactament el mateix i ens trobéssim amb els mateixos problemes. Vam arribar a la conclusió que junts seríem més forts”.

En Joel Martín és també el president de l’Hostoles. De fet, els presidents de la resta de clubs que formen part del projecte són, ara, vicepresidents de la nova Unió Remences. Ja havíem vist com naixia fa uns mesos aquest nou club de base, mantenint, cada club, els seus equips sèniors per separat i amb els noms originals. La Unió també comptava amb la important incorporació de l’Amer, i darrerament s’hi van afegir l’Osor. Ara, el Ter Brugent també en formarà part. El nom de l’equip, que juga a Anglès entre d’altres seus, simbolitza bé el nexe que hi ha entre tots els clubs de la Unió Remences.

Sergi González, tresorer Unió Remences: “A partir del futbol, podem potenciar el territori, el dels pobles del Ter Brugent”.

Nardi Boubes, president Unió Remences: “La nostra filosofia és treballar pel futbol base i tenir un club referent a la zona”.

La Unió serà efectiva a tots els nivells a partir de la temporada vinent, amb escut, samarretes i filosofia unificada. Els diferents camps serviran de seus per a tots els equips i es potenciarà la base de la zona per esdevenir un referent per als nens i nenes que hi viuen, amb l’objectiu que no hagin d’anar lluny de casa per trobar un equip amb el nivell desitjat.

Joel Martín, vicepresident Unió Remences: “Si fem les coses bé, no farà falta que els nens marxin lluny a jugar”.

En una situació econòmica complexa, el club comptarà amb 120 jugadors i equips, segur, a totes les categories des de benjamins fins a juvenils. Conscients de la situació, creuen que la unió pot facilitar la viabilitat del futbol base als clubs i a les famílies.

Qui sap si, d’aquí a uns temps, s’hi podran afegir altres clubs que de moment han declinat formar-ne part, com la Cellera o l’Anglès, entre d’altres. A la Unió Remences asseguren tenir les portes obertes.

 

x