Les Planes estudia sancionar els conductors que se saltin el semàfor o circulin de manera imprudent a la carretera principal

Les Planes d’Hostoles té entre mans un munt d’actuacions a nivell d’infraestructures. I és que entre l’any de les eleccions, el 2019, i la pandèmia que va esclatar el 2020, enguany han començat els projectes que estaven previstos i també els que portaven retard.


Una de les principals actuacions serà la de substituir i millorar la il·luminació a la carretera que travessa el municipi. Aquest projecte comportarà també una ampliació de les voreres al seu pas, entre d’altres, per davant de l’escola. I allà, al centre educatiu, també es vol posar fil a ‘agulla amb un tema que té preocupat a l’alcalde i a tot el poble. Vehicles se salten el semàfor a diari i circulen a unes velocitats massa altres per tractar-se d’un centre urbà.

Eduard Llorà va assegurar ahir a l’Alcalde Respon que quan acabin les obres, serà molt visible per als vehicles que entrin a Les Planes que és un centre urbà, i s’espera que per aquest motiu ja abaixin la velocitat. I pel què fa al semàfor, si algú se’l salta, s’està valorant la opció, fins i tot, de sancionar-lo. a partir d’un servei de vigilància, el mateix, per exemple, que es fa servir a l’estiu per als controls d’aforament als gorgs.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: “Ja està bé d’aquestes infraccions. No hi ha dia que passi que no ens avisin que un o dos cotxes s’han saltat el semàfor. No podem permetre que passi una desgràcia”.

La nova rambla, sorgida d’un procés participatiu, és un altre dels projectes de gran dimensió que aborda el consistori en aquesta legislatura.