Avui els musulmans acomiaden un Ramadà marcat pel toc de queda

Milers de musulmans practicants de la Garrotxa viuen aquest dimecres les últimes hores del ramadà, el mes sagrat de l’Islam, marcat per la pregària, la reflexió i el dejuni durant les hores de sol. Fins fa pocs dies, l’estat d’alarma i el toc de queda han condicionat aquest període, tot i que en menys mesura que l’any passat, quan va coincidir amb el confinament dur.


Rahal Hoummi, secretari comunitat musulmana Garrotxa: “Hem pogut resar a les mesquites guardant les distàncies i les mesures de precaució, és algo guanyat, excepte l’última oració que cau a un quart d’onze, que no s’ha pogut fer pel toc de queda, i el que hem fet ha estat ajuntar les últimes oracions”.

Sense estat d’alarma, ja no hi ha restriccions de mobilitat a la nit, però s’espera que l’Eid-al-Firt, la celebració del final del dejuni, es mantingui dins el nucli familiar.

Rahal Hoummi, secretari comunitat musulmana Garrotxa: “Aquest any sí que es pot fer, guardant les distàncies i sobretot les visites familiars han de tenir en compte el número limitat de sis persones, evitar abraçades i donar la mà, per felicitar la festa”.

Segons la tradició musulmana, la festa de culminació del ramadà comença amb una pregària comunitària al matí, que se celebrarà aquest dijous. Les famílies acostumen a celebrar grans àpats, amb dolços i regals per als més petits.