Els productors, a l’expectativa de com serà la tornada al servei de sopars a la restauració

A la Plaça Mercat hi trobem el millor producte de proximitat. Las eva qualitat és innegociable i els paradistes ho saben. La gent que hi va busca el millor.


Pol Bueno, Peixos Miquel: “El client que tenim aquí valora molt la qualitat del producte i el valora molt. Proven coses noves, es deixen aconsellar…”.

Fermí Corominas, Carns Corominas: “Tenim molta clientela de gent gra. Ells i elles busquen, perquè ens entenguem, el millor pels néts. Busquen la màxima qualitat”.

Les vendes han conviscut bé amb la pandèmia. La gent ha seguit buscant producte fresc i fins i tot hi ha apostat encara més. Les vendes a botiga han pujat però, i la distribució a bars, restaurants i hotels? El seu tancament total o parcial ha afectat directament, també, als productors que hi treballen. I en aquest cas, tot  i que el Nadal i l’augment de venda a les botigues han ajudat moltíssim a aguantar el tipus, s’ha notat la davallada. Alguns dels qui més treballen per a la restauració ho xifren en fins a un 30% de pèrdues respecte als anys anteriors.

Pol Bueno, Peixos Miquel: “La gent, com que no podia sortira  sopar, s’atrevia a casa seva amb coses que no havia fet mai. Això ens ha beneficiat a botiga, on han augmentat molt les vendes. Una cosa ha compensar l’altre, però ha estat tot molt imprevisible”.

L’altre gran factor a tenir en compte és el turisme, que s’ha reduit dràsticament i fins i tot els visitants de comarques veïnes han deixat de visitar la Plaça Mercat, lògicament, a causa de les mesures de mobilitat.

Fermí Corominas, Carns Corominas: “La frenada del turisme ens ha afectat moltíssim. Abans, el mes que veníem més era a l’agost. La gent que venia a la Garrotxa paravaa aquí i comprava producte de proximitat”.

Per tot això s’espera amb ganes que amb l’obertura total de bars, restaurants i hotels, el sector torni a demanar producte i l’engranatge vagi rodant igual que abans, això sí, amb molta incertesa per saber com es desenvoluparà l’activitat a partir d’ara després de meso de crisi, pocs ingressos i moltes factures a pagar.