Genís Grau: “Aquesta temporada crec que estic més a prop de les World Series”

Genís Grau ja ha començat a competir aquesta temporada. Fa unes setmanes es va imposar al Campionat de Catalunya de cross curt celebrat a Canet de Mar i uns dies més tard es va proclamar subcampió d’Espanya de duatló en la modalitat contrarellotge a Madrid, on també va ser segon per equip i campió en la prova de relleus, amb el seu nou equip: l’Isbillya sevillà.


Dos resultats que no s’esperava i que demostren el bon ritme d’entrenaments en aquesta llarga pretemporada pels triatletes, donat que el COVID ha anat retardant l’inici de les copes del Món. Recentment, també ha disputat el primer triatló del curs, a la Copa d’Europa de Melilla, i en les properes setmanes encetarà el calendari de copes del Món, on busca consolidar-s’hi aquesta temporada per tal de rebaixar el rànquing i situar-se entre els 65 millors del planeta, la qual cosa li obriria la porta a participar a les World Series, el calendari de proves de màxim nivell. A dia d’avui Genís Grau ocupa el 89è lloc del rànquing.

Genís Grau, triatleta: L’objectiu és fer el màxim de punts possibles en copes del Món per poder estar de veritat a les World Series i no haver d’esperar si la selecció em convoca per les World Series o no. D’aquesta manera podria començar la temporada sabent a quines proves aniré, i preparar-me específicament.

El castellfollitenc és conscient que, un cop acabats el Jocs Olímpics, se li obriran les portes a participar a les World Series, i que estarà a la llista dels principals noms de la potent selecció espanyola per poder-hi anar participant regularment.

Genís Grau, triatleta: Aquesta temporada crec que és la temporada que estic més a prop d’aquestes World Series, perquè un cop acabats els Jocs Olímpics, en Javier Gómez Noya es retirarà, que és un dels grans. I quedarà una plaça més lliure, que en teoria, en el rànquing, em tocaria a mi. Però bé, hi ha carreres durant la temporada i s’han d’anar fent bé, per no quedar-te fora.

Genís Grau ha centrat el seus entrenaments a fer un pas més a la millora en bicicleta, sobretot a les arrencades i en donar encara més de sí, ja que assegura que és en aquests sector concret, on realment es nota la diferència entre estar al grup dels millors o no quan es fa el salt de copes del Món a World Series. A banda de les proves a Portugal i a Itàlia que li esperen properament, el garrotxí també s’ha assegurat una plaça per l’Europeu de duatló que es durà a terme el mes de juliol a Romania.