Les brigades ocupacionals han fet més de 600 actuacions en tres mesos treballats aquest 2021

Les brigades ocupacionals centren en aquests moments els seus esforços en la neteja de pintades i mobiliari urbà i la cura del manteniment dels arbres, entre d’altres.


Treballen en el marc d’un programa que compta amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya, que ofereix una oportunitat laboral a persones que es troben en situació d’atur.

Neteja i condicionament de parcs infantils, retirada d’adhesius en senyals de trànsit i faroles, cura de les voreres, bancs i tanques entre d’altres són tasques que s’han dut a terme en aquest primer trimestre, des que al febrer s’incorporés un nou equip de treball.

Estanis Vayreda, regidor Aj. d’Olot: Hem vist com associacions de veïns i particulars ens truquen i expressen la seva satisfacció per aquest servei o demanen certes actuacions. Està consolidat i ens funciona molt bé.

Ja l’any 2020, sense oblidar l’esclat de la pandèmia, les brigades ocupacionals van comptabilitzar gairebé 4500 actuacions en més de 340 carrers de tots els barris de la ciutat.

La contractació d’aquestes persones està atribuida a DinamiG, que ho fa a través dels programes ocupacionals del SOC. L’any passat es van inserir 259 persones gestionant 187 ofertes, moltes d’elles relacionades amb l’entorn sanitari. Es va donar servei dorientació a 640 persones.