Detingudes una vintena de persones de la Garrotxa que haurien comprat carnets de conduir falsos

Segons ha pogut saber Olot Televisió al voltant d’una vintena de persones de la Garrotxa haurien estat detingudes arran del macro operatiu per desmantellar una xarxa que hauria falsificat més de 1.800 carnets de conduir. El cas està sota secret de sumari i, per ara, no han pogut transcendir massa detalls de la investigació.


El dispositiu que dimarts va permetre desarticular una organització criminal dedicada a l’expedició de documentació de permisos de conduir s’ha saldat, fins ara, amb més de 500 detinguts. Segons ha pogut saber Olot Televisió, al voltant d’una vintena serien persones que viuen a la Garrotxa. Les detencions s’han practicat al llarg dels dos últims dies. Les mateixes fonts confirmen que a la comarca no hi resideix cap dels líders de la banda.

La policia ha detingut tots els que havien adquirit un d’aquests carnets i les detencions es practicaran fins avui dijous perquè el titular del jutjat número 1 de Girona que porta el cas els pugui interrogar.

Aquesta xarxa organitzada hauria falsificat més de 1.800 carnets de conduir a través de la base de dades de la Direcció General de Trànsit, a la qual hi accedia un informàtic que treballava a la seu de Girona. A més dels carnets de conduir, també van esborrar els punts de penalització per infraccions de trànsit i cobraven entre 4.000 i 10.000 euros depenent del servei contractat.

El cas està sota secret de sumari i es preveu que molt aviat es puguin conèixer més detalls de la investigació, el que permetrà saber, per exemple, els llocs de residència dels detinguts i la manera com operava la banda.