En marxa l’edició més llarga de la Lletissonada del GECA

Des de principis de maig i fins el 27 de juny, tothom qui ho vulgui, i seguint les mesures del PROCICAT, pot realitzar la 41a edició de la Lletissonada, organitzada pel Grup Excursionista Cultural i Alpinista de Sant Esteve d’en Bas (GECA).


Després que l’any passat s’hagués de suspendre per primera vegada en quatre dècades d’història, per culpa de la pandèmia, enguany el GECA ha preparat una edició adaptada i la més llarga en el temps.

Sergi Plana, president GECA: Som centre excursionista, som socials i l’havíem de fer d’alguna manera, adaptant-nos a la situació; aquesta que és la marxa més històrica del GECA. Ajuntar tanta gent com havíem fet altres edicions era impossible i tampoc volíem fer una edició descafeïnada, perquè si dèiem: els 200 primers, quin dret té el 199 a venir i l’inscrit 201 no? Per això vam dir que havia de poder participar-hi tothom, el dia que vulgui i amb qui vulgui.

El GECA ha preparat, enguany, una ruta assequible, de poc més de 20 quilòmetres amb 830 metres de desnivell, que s’inicia i acaba als Hostalets; puja a Sant Miquel de Castelló, va direcció a Falgars i passa per un camí recentment recuperat: el Camí de Tràfec.

Sergi Plana, president GECA: És un camí que hem recuperat per aquesta edició que fa més de tres mesos que hi hem estat treballant i és un camí històric que anava d’Hostalets a la part de Coll d’Úria.

Tothom qui vulgui pot trobar el recorregut a través del web del GECA (http://www.geca.cat/index.php) i a Wikiloc. Des de l’organització demanen als participants que s’inscriguin gratuïtament, per tal de comptabilitzar quanta gent haurà fet la Lletissonada d’enguany. Per aquells qui vulguin la samarreta commemorativa, la poden adquirir posant-se en contacte amb la mateixa entitat.

 

x