Riudaura prepara uns pressupostos participatius pensats per arribar a tots els col·lectius del municipi

Riudaura ha engegat els seus pressupostos participatius del 2021. El municipi garrotxí, sempre té una alta participació, però tot i aquestes dades, el consistori va detectar que hi podia haver una sèrie de mancances per tal d’arribar a tothom.


Agustí Llop, alcalde de Riudaura: “Vam detectar que hi havia dos col·lectius del poble que no participaven o que quedaven exclosos, per volum o interessos, de les propostes del procés participatiu.”

I és per tot plegat que aquest any, el consistori ha decidit realitzar-lo d’una manera una mica diferent.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: “El dividim en tres parts. Un és el genèric, on tothom pot optar; una part que és per joves de 16 a 25 anys i una part per majors de 65. Tothom pot fer propostes però només les poden votar gent d’aquests col·lectius.”

Enguany, es destinen 20.000 € als Pressupostos participatius. 15.000 € dels pressupostos participatius del 2020 que no es varen poder fer, més 5.000 € que s’hi han afegit aquest 2021. D’aquests 20.000€, 2.500 es destinaran a propostes per a joves i 2.500 més  a les propostes per a la gent gran. La resta de pressupost anirà a propostes genèriques.

Del 10 al 21 de maig es poden presentar les pre-propostes a l’Ajuntament, de manera presencial a través d’una fitxa o bé per internet. Es poden presentar fins a 2 pre-propostes per persona i 2 per associació.

El diumenge 30 de maig, a les 11 del matí a l’exterior del Centre Cívic, es farà una trobada veïnal per debatre i consensuar les propostes definitives que passaran a la fase de validació tècnica abans de sotmetre-les a votació.

x