La xarxa delictiva que falsificava carnets de conduir va recaptar prop de set milions d’euros

Set milions d’euros emetent més de 2.000 carnets de conduir fraudulents. Entre 3.000 i 15.000 euros per document. L’operació contra la banda s’ha saldat amb més de 600 detinguts, 20 dels quals residents a la comarca de la Garrotxa. 14 dels detinguts han estat identificats com a membres de la cúpula.  La investigació continua oberta i no es descarta arribar al miler de detinguts.


Avui s’ha aixecat el secret de sumari de la investigació que ahir, a Olot Televisió, els avançàvem que tenia, en mesura, implicació garrotxina, ja que 20 dels detinguts resideixen a la comarca.

El cas va començar a l’estiu del 2020 quan des dels Mossos van detectar a una persona que en un control va exhibir un permís de conduir autèntic tot i que presentava un fet discordant ja que el titular tenia sancions al seu expedient en data anterior a l’expedició del permís.

El cervell del grup era un informàtic que treballava a la delegació provincial de Girona de la DGT des del setembre de l’any 2019. Aquest treballador va aprofitar el seu lloc de treball i va usurpar les claus d’accés de funcionaris de la DGT per poder fer aquesta pràctica delictiva, en un primer moment amb familiars i amics.

Per donar sortida als permisos necessitava algú que li pogués proporcionar als beneficiaris d’aquests carnets i va contactar amb un home que li va facilitar la xarxa d’intermediaris que li calia. Tot això va desencadenar en una xarxa delictiva amb centenars d’implicats.

El passat dimarts es va dur a terme un dispositiu policial amb 16 entrades i perquisicions a les localitats de Sant Feliu de Guíxols, Quart, Vic, Calonge i Llagostera i dos escorcolls a les seus de les prefectures provincials de trànsit de Girona i Guipúscoa i es va detenir als catorze integrants de la cúpula de l’organització. El mateix dia i en els dies següents a l’operatiu es van detenir més de 616 persones relacionades amb l’entramat en diversos punts de l’Estat espanyol.

 

x