Mor l’escultor olotí Joan Ferrés

Nascut l’any 1924, ens ha deixat avui un dels grans mestres de l’art de l’escultura. Joan Ferrés Curós és autor, entre d’altres, de l’escultura de Mossèn Cinto al Mont, la dedicada al Treball o la Plàcida a la plaça del Mig d’Olot. També és autor de la gegantessa del barri de la Caixa d’Olot.


Joan Ferrés es va formar a l’Escola de Belles Arts d’Olot, d’on més tard va passar a ser-ne professor de dibuix i modelatge.

Durant molt anys va compaginar la docència amb el treball de la imatgeria religiosa, de la qual se’n va especialitzar des dels seus inicis. Les formes i l’expressió que desprenen cadascuna de les seves peces converteixen l’obra de Ferrés en una sèrie de monuments que han quedat ja impregnats i inserits en diferents punts de la ciutat. Tot i així, Olot no és l’únic emplaçament que s’ha empapat de l’obra de l’escultor garrotxí, sinó que també ha exposat arreu de l’estat i en altres països com Mèxic o França.

El reconegut artista havia destacat també com a pessebrista, i deixa la seva empremta en cadascuna de les escultures que hi havia dedicat.