El Consell Comarcal gestionarà, després d’una llarga polèmica, el menjador escolar del CEIP Rocalba

Artur Colomer, alcalde de Sant Feliu,  assegura que el servei de menjador no es podia gestionar més des de l’Ajuntament perquè no podien pagar factures en concepte de menjar per la nova normativa i la infraestructura requerida estava fora de l’abast del consistori.


Artur Colomer, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: La nova secretària interventora ens va fer creure que estàvem incomplint la nova normativa i que a partir del curs vinent havíem de prendre una decisió.

Un cop sabut el tema de les factures, l’equip de govern decidia traslladar a l’AMIPA la problemàtica. Hi havia, des de llavors, tres opcions de gestió. Que ho gestionés directament l’AMIPA, que es fes des del mateix Ajuntament com fins ara -adquirint la licitació i l’estructura pertinent-, o traslladar la responsabilitat del servei al Consell Comarcal. L’equip de Govern va decidir que fos l’ens comarcal qui se’n fes càrrec.

 

L’AMIPA volia pagar la licitació

L’AMIPA, que va haver de declinar gestionar el servei “per no comptar amb la infraestructura suficient”, estava “contenta” del menjador escolar fins al moment i va reclamar a l’Ajuntament que estudiés la possibilitat de seguir-lo portant. Segons ha pogut saber Olot Televisió, es van oferir a pagar la licitació, però asseguren que es van trobar amb la negativa de l’equip de Govern i no van obtenir “cap de les informacions que havíem” demanat. Es van succeir les queixes i l’oposició s’hi va sumar. Reclamaven que la gestió es portés a concurs. D’aquesta manera, en un futur l’Ajuntament, si ho creia oportú, podria tornar a gestionar el servei.

 

Tensió creixent per la decisió

La tensió es va anar elevant fins que va aparèixer fins i tot una pancarta que reclamava la dimissió d’Enric Colom, regidor d’Ensenyament del municipi. L’alcalde va fer retirar-la en pocs a la brigada i l’oposició va posar el crit al cel perquè considerava que s’estava vulnerant el dret a la llibertat d’expressió.

Fèlix Castanyer, regidor de Junts a l’Aj. de Sant Feliu de Pallerols: “Era un cartell reivindicatiu que va aparèixer en un edifici privat, i l’Ajuntament la va retirar sense cap consulta ni mirament”.

Artur Colomer, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: “És cert, no vam fer del tot bé les coses, la llibertat d’expressió és un dret fonamental. Però l’emplaçament de la pancarta, essent el regidor també pare d’uns nens que van a escola, no era oportú, no calia que els nens veiessin allò quan sortissin d’escola”.

 

Colomer demana la dimissió de Fèlix Castanyer com a conseller comarcal

D’altra banda, i seguint amb la polèmica, el batlle va demanar una reunió amb el president del Consell Comarcal Santi Reixach per tal d’aclarir quin paper estava jugant en tot això Fèlix Castanyer, que a més de cap de l’oposició és conseller comarcal d’Ensenyament.

Artur Colomer, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: “Al consell defensava la gestió del Consell Comarcal, i a l’Ajuntament ho feia a l’inrevés. No és ètic”.

Fèlix Castanyer, conseller comarcal d’Ensenyament: “Al Consell es poden defensar les tres gestions. En el cas del nostre ajuntament, com a regidor i pare, sempre he defensat la gestió pròpia”.

 

Finalment, la gestió per al Consell

Tot plegat, finalment, s’ha decidit a través de l’equip de govern, que té les competències per prendre la decisió, mentre l’oposició reclama transparència i mà estesa. D’altra banda, des de l’AMIPA han assegurat a aquest mitjà que estan “molestos” perquè no se’ls ha tingut en compte i tenen la por que, d’aquí a tres o quatre anys, el Consell canviï la cuina del menjador.

A més, lamenten que una decisió com aquesta, que afecta al menjador escolar, hagi estat marcada per “interessos polítics” d’un i altre partit del consistori santfeliuenc.