Helena Martín, de l’institut La Garrotxa, a l’Olimpíada Nacional de Química

L’Helena Martín fa segon de batxillerat a l’Institut la Garrotxa d’Olot, i ha estat la primera alumna del centre en participar a l’Olimpíada Nacional de Química, una competició que posa a prova els coneixements de prop de 300 joves de tot l’estat en aquesta ciència. Per primera vegada, els exàmens s’han fet a distància a causa de la pandèmia.


Helena Martín: “M’he sentit molt contenta perquè de vegades costa tenir un paper important -hi ha molta gent a l’Institut- i estic molt contenta”.

Per estar entre els 21 alumnes catalans que han accedit a l’olimpíada nacional, primer va haver de classificar-se a la fase local catalana. Va participar-hi juntament amb cinc companys més de l’institut olotí.

Helena Martín: “Havíem de quedar durant els caps de setmana i combinar-ho tot, ha estat molt difícil”

Pep Pérez-Martra, professor de Química: “Contents i orgullosos d’aquests alumnes. Han fet un esforç titànic, han acabat el curs abans d’hora i han assumit un nivell de conceptes molt alt i quantiós”. 

Més enllà dels resultats d’aquesta darrera prova, que li donaria accés a la competició europea, l’Olimpíada Internacional de Química, l’experiència els ha servit per engrescar-se encara més en el món de la química, i a creure en les seves possibilitats.

De fet, ara l’Helena ja pensa en les Proves d’Accés a la Universitat, que se celebren a principis de juny, amb l’objectiu de poder estudiar el grau de Medecina, sense separar-se de l’assignatura que més alegries li ha donat.

x