Torna el Ball del Gambeto, en motiu de la Festa del Roser de Riudaura

Després de més d’un any de l’esclat de la pandèmia i haver d’aprende a conviure amb la COVID-19, hem començat a recuperar activitats i actes que el virus ens va obligar a renunciar l’any passat. Riudaura, per exemple, va celebrar una festa del Roser totalment confinada, amb alguns actes que els veïns i veïnes podien seguir des dels balcons.


Aquest proper cap de setmana, el municipi garrotxí es torna a vestir de festa amb una programació adaptada a la situació sanitària actual, però que conserva l’essència i l’arrelament de sempre.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura:Es desconfina sempre seguint els protocols de seguretat però intentant obrir el màxim possible per intentar que sigui el màxim normal dins la problemàtica que encara tenim.”

I el que potser destaca més d’aquesta festivitat és el tradicional ball del gambeto de diumenge a la tarda, que després d’un any, es podrà tornar a fer presencialment.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura:Ens va saber molt greu l’any passat no poder-lo celebrar. Però era evident que no es podia fer un ball que per la tipologia del ball té contacte físic. Aquest any els balladors estan predisposats per tornar-ho a ballar i els hi posarem totes les facilitats per poder-ho fer.”

La festa arrencarà divendres amb el pregó a la plaça de Gambeto i el seguiran una multitud d’activitats ben diverses i per totes les edats fins diumenge. Tot plegat però, seguint les mesures de seguretat que marca el PROCICAT en aquest moment.