El CEIP Finestres de Mieres ja s’abasteix íntegrament gràcies a plaques solars

Mieres continua apostant fermament per les energies renovables. Des de fa temps està habilitant instal·lacions solars fotovoltaiques d’autoconsum en diversos equipaments del poble. Fa cinc anys va ser el Centre Cívic, el 2019 a l’Ajuntament i des de fa dues setmanes, també, a l’Escola Finestres.


Enric Domènech, alcalde de Mieres: És una instal·lació d’autoconsum pensada perquè generi l’energia que necessita l’escola. A l’escola fem jornada continua i això és un avantatge, ja que s’utilitza molt durant el dia. Així doncs, s’abasteix tot el consum que té el centre.

L’escola té un consum de 14.000 Kwh anuals, mentre que la instal·lació en genera 17.000, de manera que fins i tot es produeix un excedent que el mateix poble ven. Això suposa un estalvi de 1.700 euros i evitar l’emissió de més de vuit tones de Diòxid de Carboni.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: La instal·lació té 28 mòduls que s’han instal·lat a la teulada de l’escola i pensem que tenen un impacte visual molt reduït, ja que ha quedat molt integrat.

Mieres pot dur a terme aquestes accions gràcies al Pla d’Acció de la Diputació de Girona que subvenciona el 75% del cost. La resta l’assumeix el propi consistori. El cost total de la darrera instal·lació és de gairebé 14.500 euros.

x