El centenari de TEISA, reconegut per la Cambra de Comerç de Girona

Corria el març de l’any 1920 quan l’empresa Teisa, Transports Elèctrics Interurbans es posava en marxa a Banyoles. I ho feia curiosament amb dos òmnibus elèctrics amb unes bateries que aprofitaven l’energia sobrant de les centrals hidroelèctriques del plat de l’Estany. Una energia elèctrica que ara torna a la companyia.


Lluís Coromina, president de TEISA: “Han passat cent anys i ara estem tornant a l’elèctric. Quan el meu avi va començar, amb dos busos amb bateries elèctriques.”

Àlex Gilabert, gerent de TEISA: “A TEISA estem compromesos en liderar l’electromobilitat a les nostres comarques i al país, ja sigui a través de bateries o a través de combustible d’hidrogen. De fet, aquestes setmanes estem fent proves amb vehicles elèctrics per poder-los introduir cent anys després.”

La Cambra li reconeix el mèrit d’haver nascut un parell d’anys més tard de la grip espanyola i ara ja encarar el futur després de la Covid també amb innovació. Una companyia que actualment compta amb 62 línies de transport regular i un centenar de rutes escolars i transport adaptat, a banda dels serveis turístics de tot tipus. Per això, a comarques gironines qualsevol ciutadà té ben present sempre la TEISA.

Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç: “Felicitar-los i en primer lloc donar-los les gràcies, perquè empreses com aquestes que han estat tants anys en donar serveis de mobilitat. TEISA de fet s’ha convertit en un genèric, diem: “Agafaré una TEISA”. Això és una mostra més de l’èxit de l’empresa, la capacitat i la vocació de servei.”

De la mà de la Generalitat i aquest carril ràpid del projecte BRCAT fa els primers passos amb aquests busos elèctrics. No en va en els darrers tres anys la companyia ha invertit 7 milions d’euros en la renovació de busos, alguns d’ells híbrids i ara aquest models elèctrics.