Tot un batxillerat en pandèmia, però preparats per la Selectivitat

Falten tres setmanes justes perquè centenars d’alumnes de la Garrotxa comencin un dels exàmens més determinants pel seu futur acadèmic, les PAU. Aquí, a l’Escola d’Art d’Olot, la Maria i la Clàudia són dos de les quinze alumnes que s’estan preparant per superar-les. Es veuen a punt i estan confiades, però no obliden tot el que han passat durant aquests dos anys, on han trobat a faltar un munt de coses que la pandèmia no els ha permès gaudir.


Clàudia Oliveras i Maria Casas, alumnes de l’Escola d’Art: Les excursions, el contacte amb la resta de la classe, sortir al pati amb normalitat… S’ha trobat a faltar, però és el que s’havia de fer.

Els nois i noies que aniran a la convocatòria del juny la selectivitat, prevista pels dies 8, 9, 10 i 11, han hagut de superar els dos cursos de batxillerat entre confinaments, i classes telemàtiques, no només a l’Escola d’Art, també al Garrotxa o al Bosc de la Coma . Ara, afronten les rpoves amb optimisme i un nervis més aviat controlats.

L’Institut la Garrotxa tornarà a ser un dels dos centres de la comarca on es farà la selectivitat, a causa de la COVID. Els docents ho consideren una avantatge per als seus alumnes, que començaran la preparació en breu.

Jordi Antiga, director IES Garrotxa: De tot en podem treure contres i també peròs. En aquest cas ho considerem un avantatge perquè no hauran d’anar a Girona i es podran quedar aquí.

Durant els quatre dies de les proves, se seguiran les mateixes indicacions de prevenció de la COVID-19 que l’any passat, un altre dels elements que els joves ja han integrat al llarg del curs. Tots i totes, alumnes i professors, se n’han sortit fins ara, i no tenen cap dubte que no tan sols el nivell no ha baixat sinó que els reptes emocionals, socials i docents que han superat els faran més forts en un futur.