Un pas més a la construcció del projecte de via verda que unirà la Vall de Bianya amb Serinyà

El passat Ple del Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar per unanimitat l’expedient per a engegar la tramitació urbanística del projecte de via verda que unirà la Vall de Bianya amb Serinyà, al Pla de l’Estany, la coneguda com a “Ruta del Fluvià”.


Jordi Güell, conseller comarcal d’Urbanisme: “És una via verda que ha de comunicar el municipi de la Vall de Bianya, el sector de La Canya on conflueixen la ruta del Ferro, i que ens ha de comunicar amb Sant Ferriol i també amb el Pla de l’Estany.”  

El projecte, doncs, continua avançant i amb aquesta aprovació se sol·licita a la Comissió Territorial Urbanística de Girona la tramitació corresponent.

Lluís Riera, portaveu CUP: “Més via verda, faltaria més. És el que ens cal. Ens calen més vies verdes i menys quantitat d’autopistes i autovies.”

Josep Guix, portaveu PSC: “El que demanaríem quan tot plegat estigui ja agafant forma, és que els municipis de la comarca on no hi passi la via verda, hi puguin arribar ramals per accedir-hi. Municipis com Tortellà o Sales, per exemple.”

Miquel Reverter, portaveu ERC: “És una estructura totalment necessària i molt demandada per la gent de la comarca. Tot el que sigui mobilitat sostenible, endavant.”

La “Ruta del Fluvià” s’estén per uns 31 quilòmetres al llarg de la comarca de la Garrotxa i està previst, inicialment, que les obres comencin abans de finalitzar l’any. Aquesta ruta, que discorre paral·lela al riu Fluvià, es va traçar amb l’objectiu d’unir els diferents trams de via verda existents a la demarcació de Girona, concretament la ruta Girona – Banyoles amb la Garrotxa. Amb aquest traçat, les poblacions de Girona, Banyoles i Olot quedaven interconnectades, arribant fins a la Vall de Bianya, el que permetria enllaçar amb la coneguda com a Ruta del Ferro i del Carbó fins a Sant Joan de les Abadesses, a la comarca del Ripollès.