La restauració fins a les 12 de la nit i trobades de màxim 10 persones

El PROCICAT ha anunciat aquest mateix migdia que a partir d’aquest dilluns, bars i restaurants podran allargar una hora l’horari nocturn, fins a la mitjanit. La mesura s’afegeix a la que ja es va anunciar la setmana passada, que permet avançar l’obertura de la restauració a les 6 matí. Fins ara, la restauració havia de baixar la persiana a les 11 de la nit.


L’altra gran canvi és l’ampliació de les reunions socials, que podran ser de fins a 10 persones. Fins ara el nombre màxim era de sis persones, sense límit de bombolla. Aquesta mesura, de tota manera, com que afecta drets fonamentals, haurà de ser validada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest aixecament de restriccions per combatre la pandèmia coincidirà, aquest segon dilluns de Pasqua, festiu per a moltes persones, amb l’ampliació de l’aforament de teatres i cinemes, del 50% al 70%; i dels comerços, del 30% al 50%, anunciada també la setmana passada.