La pandèmia va accentuar l’increment d’atencions a Càritas Girona, que es va elevar en un 22% el 2020

Durant l’any passat Caritas Girona va atendre un 21,8% més de persones a les comarques gironines, són 5.300 més respecte el 2019. Un increment important que s’ha accentuat a causa de la crisi sanitària. De fet, la pandèmia ha provocat que més gironins demanessin ajuda per algunes de les necessitats més bàsiques com és el cas dels aliments.


Dolors Puigdevall, directora de Càritas Girona: “Hi ha hagut un creixement desorbitat, d’un 43% de les persones en servei d’aliments. Les necessitats econòmiques per aquest servei han pujat en dos milions d’euros”. 

La Memòria del 2020 també evidencia que ha crescut el nombre de persones joves, de 18 a 29 anys, que han demanat ajuda a Càritas. La majoria d’elles dones amb fills al seu càrrec. Del total de persones ateses, més de la meitat estan a l’atur. I dels que treballen 2 de cada 3 persones han d’assumir riscos relacionats amb la covid-19 a la feina. Des de Caritas també alerten que la pandèmia ha provocat conseqüències negatives a nivell d’habitatge i, per exemple, ha crescut 7 punts el percentatge de famílies que ara viuen en habitatges ocupats. El més preocupant, però, és que les xifres altes del 2020 s’han mantingut en els primers mesos de l’any.

Francesc Pardo, Bisbe de Girona: “La pandèmia no s’ha acabat. Hi ha conseqüències que ja coneixem. Continuaran, per tant hem d’estar atents als resptes que la pandèmia ens planteja per fer-los-hi front”. 

Des de l’entitat han volgut remarcar que no s’hauria pogut fer front a aquest augment si no hagués estat per la solidaritat dels gironins. Durant l’any passat van passar per l’entitat 3.200 voluntaris. El 2020 es van incorporar voluntaris joves a l’entitat.