L’Olot no aconsegueix culminar el miracle i descendeix a Tercera Divisió (1-1)

No ha pogut ser. La Unió Esportiva Olot no ha pogut culminar el miracle i aconseguir la salvació. Els jugadors de Miquel Àngel Muñoz han empatat a un gol davant el líder del grup, el Penya Esportiva, i han descendit a la Tercera Divisió. I això que tant els jugadors, el cos tècnic i l’afició s’ho creia. Abans de començar el matx, l’Estadi Municipal respirava l’ambient de les grans ocasions. L’Olot ha començat el partit amb molt de control, però buscant crear perill des del primer minut. Xumetra ha sigut un dels més actius durant el partit.


Al minut 26, el Penya Esportiva, que havia disposat de poques ocasions fins al moment, ha silenciat l’estadi. Colau ha enviat la bola a l’escaire de la porteria i ha avançat els visitants. El gerro d’aigua freda per als garrotxins, però, l’han sabut transformar en esperança quan tres minuts després Xumetra ha provocat un penal davant la sortida del porter. La bala de l’Estartit ha enganyat Fran Martínez i ha empatat el matx. Abans d’acabar la primera meitat, Eloi ha donat a Xumetra l’oportunitat d’avançar els vermells, però no pogut rematar l’esfèrica.

A la represa, l’Olot ho ha intentat tot i Miquel Àngel Muñoz, des de la banqueta, també. L’entrenador ha donat entrada a Vivi i Blázquez a l’inici del segon temps. Xumetra l’ha tornat a tenir al minut 50, però s’ha topat amb Martínez, un dels millors dels visitants. L’entrada de Pol Prats ha donat més frescor al joc ofensiu dels vermells. L’afició es desesperava amb el porter del Penya Esportiva, que sempre que podia intentava esgarrapar uns segons abans de sacar de porteria. Amb tot, els minuts anaven passant i l’Olot no aconseguia marcar cap més gol i, per tant, desencallar la situació. Durant els darrers minuts, una part de l’afició ha començat a desfilar cap a la sortida de l’estadi i quan l’àrbitre ha xiulat el final del matx s’ha produït el descens de forma oficial. Els jugadors s’han acostat a aplaudir l’escalf de bona part de l’afició. Delgado i Blázquez han deixat mostres de l’agraïment donant les seves camisetes als aficionats. Llàgrimes als ulls i impotència.