Cap de setmana festiu a la Garrotxa, amb la recuperació del ball del Gambeto de Riudaura i la sortida de la faràndula a Sant Feliu i les Preses

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: “Moltes ganes de veure’l, agraïr la predisposició dels balladors, canvi d’ubicació, i totes les circumstàncies que ens marca el COVID.”


Així vivia Riudaura ahir a la tarda la tornada de la Festa del Roser al municipi. Una festa del Roser el més semblant a la normalitat possible. El Ball del Gambeto va tornar a ballar, en una ubicació diferent això sí, però ho va tornar a fer. I és que banda del tradicional, el que també van poder veure els veïns del municipi va ser el ball dels gambetons.

Aris Zamora i Quim Busquets: “Estàvem molt nerviosos per tot el públic i perquè ens preocupava si ens sortiria bé.”

Pau Pérez i Joan Planadecursach: “Ens feia una mica de vergonya, però ens hem apuntat per divertir-nos”

A Les Preses, un altre municipi que celebrava la Festa del Roser, el diumenge el matí es va fer el passant dels gegants de les Preses pels principals carrers del poble i tot seguit van ballar a la plaça Major. Aquest any però, els gegants van sortir sols, sense la companyia de la granota i els calabutins.

Josep Maria Batlle, geganters de Les Preses: “En aquests moments excepcionals hem preferit sortir només amb els gegants, esperem que per la festa de l’octubre surtin també els calabutins i la granota que la mainada els esperen amb il·lusió.”

Albert Danés, regidor de Festes Aj. Les Preses: “Contents de recuperar la festa del roser, ahir vam començar una sèrie d’actes i tots van ser participatius, la gent del poble té ganes de sortir i de fer coses, són coses que emocionen.”

D’altra banda, Castellfollit de la Roca va celebrar la seva festa de la Germandat amb una multitud d’actes i Sant Feliu de Pallerols va tornar a veure sortir la faràndula, els gegants, els cavallets i la mulassa, després d’un any.

 

x