Sant Jaume de Llierca projecta l’Observatori del Benestar a l’antiga fàbrica La Brutau

La fàbrica tèxtil La Brutau va estar activa fins el 1978, i va ser tot  un motor econòmic per Sant Jaume de Llierca, gràcies al qual el poble va poder tenir aigua corrent, electricitat o equipaments tant importants com l’escola. Sant Jaume de Llierca complirà l’objectiu de tornar a omplir l’edifici d’activitat, amb un projecte que vol ser un referent més enllà de la Garrotxa. El consistori està ultimant els detalls de la compra de la propietat, de 17.000 m2, que vol convertir en l’Observatori del Benestar.


Serà un espai connectat amb la natura que l’envolta, on conviuran l’activitat privada i la pública. S’hi construirà la primera piscina coberta pública de la comarca, però també hi haurà un activitat cultural, a través d’un laboratori creatiu, negocis d’ecoturisme i restauració, un jardí botànic o un centre de serveis per a la gent gran entre d’altres.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Aquest espai ha de ser pensat pel benestar de la gent, de la necessitat de la societat de polítiques pel benestar, és el que demana la gent. La Garrotxa és de les úniques comarques del país que no disposa d’una piscina coberta. 

El futur Observatori del Benestar s’ha donat a conèixer a la presentació del documental “La Brutau – Observant la fàbrica, filar el passat per teixir el futur”, realitzat amb el suport de la Fundació Lluís Coromina de Banyoles, que compta amb el testimoni d’una vintena de personalitats de diferents àmbits, entre ells extreballadors de la fàbrica.

Daniel Fuentes, coordinador fundació Lluís Coromina: Realment va ser relativament fàcil trobar aquells punts de vista de personalitats del món de la cultura, del patrimoni històric, de diferents àmbits que fan que aquest projecte pugui tenir aquesta holística. Dona a conèixer els valors tangibles i intangibles de l’espai, des del punt de vista del paisatge. 

Aquest documental és el punt de partida del projecte més ambiciós de la propera dècada a Sant Jaume, que espera poder comptar amb l’aportació dels fons Next Generation de la Unió Europea, i també amb participació privada, per poder ser una realitat.

 

 

x