S’obre el debat sobre l’ús obligatori de la mascareta en espais oberts; la Garrotxa, prudent

Les dades són bones i el millor mesurador, ja ho sabem, és la pressió hospitalària. El risc de rebrot encara està per sobre dels 200 punts, no ens podem relaxar, però el nombre d’ingressos és baix i la tipologia de pacient és d’un perfil més jove. Això té una clara causalitat, que no és cap altre que la vacunació.


Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot: “És cert que prioritzant la distància, la ventilació i el rentat de mans, l’ús de mascareta en espais oberts podria debatre’s. Nosaltres, però, esperaríem unes setmanes a tenir un tant per cent més elevat de vacunació”. 

Actualment hi ha un 35% de la gent vacunada a la Garrotxa, i fins i tot s’està començant a parlar de la possibilitat, ara 1que s’acosta l’estiu, d’abandonar l’obligatorietat de portar mascareta en espais oberts. Des de l’Hospital d’Olot estan en sintonia en gran part amb l’obertura d’aquest debat, i aposten per una major ventilació, la distància social, evitar les aglomeracions i rentar-se sovint les mans. Tot i i que recorden que aquesta mesura ha estat molt útil i a més ha evitat altres mlalties enguany, com la grip, i encara esperarien unes setmanes més, no veuen amb mals ulls abandonar aquest hàbit sempre que sigui en entorns segurs.

Una prudència i una cautela que, de ben segur, han estat una de les claus per evitar encara més contagis dels que ja s’han detectat al llarg d’aquest darrer any i mig.