El G-B-R Rugby millora dia a dia tot i haver de jugar amb equips molts més rodats

El Garrotxa-Banyoles-Ripollès Rugbi avança la temporada començant a notar millores evidents. La més important la coneixença entre jugadores i la cohesió de grup, quelcom imprescindible per un esport en què el nombre de jugadores per equip pot arribar a la trentena.

Paula Mateo, entrenadora Garrotxa-Banyoles-Ripollès Rugby: Sobretot la cohesió de grup ha millorat molt. A jugar com a equip i no individualment.

Actualment l’equip el conformen 29 jugadores d’edats ben diverses. Les jugadores més joves aporten frescor, mentre que les més grans aporten l’experiència dins el camp i ajuden a la pròpia entrenadora a fer que cap jugadora es quedi enrere. Les més joves tenen 15 i 16 anys, mentre que les més grans superen la trentena, la gran majoria estan al voltant dels 20.

Paula Mateo, entrenadora Garrotxa-Banyoles-Ripollès Rugby: Segons les edats tiren molt més les jugadores joves que no pas les grans, però clar, les més grans tenen més recorregut, sobretot les 4 o 5 que porten més anys jugant a rugbi-. I les grans em donen un cop de ma, perquè clar, amb 29 jugadores és difícil que jo estigui pendent de totes.

Durant la primera part del curs el G-B-R Rugbi ha disputat la Divisió d’Honor femenina, contra equips de molt nivell i amb molt més recorregut que elles. La pandèmia ha impedit separar els equips de més nivell amb els equips de menys nivell i això ha fet que les de la Garrotxa, el Pla de l’Estany i el Ripollès hagin hagut de millorar a marxes forçades i sovint perdre de molts punts.

Paula Mateo, entrenadora Garrotxa-Banyoles-Ripollès Rugby: ha sigut molt complicat. A les noies el s’hi ha anat bé per veure com es juga a rugbi, però ha estat difícil rebre 100 punts i no fer cap marca. Si no hi hagués hagut el COVID haguéssim jugat una lliga del nostre nivell, amb més partits i haguéssim crescut més a poc a poc. Tot i això les jugadores estan molt motivades i se les veu amb ganes.

I és que realment en ganes no les guanya ningú. Totes elles saben que cada dia que passa són una mica millors. Des de fa uns dies disputen la Copa catalana, en el grup Bronze, amb equips que tot i ser millor són més propers al seu nivell. L’objectiu de l’equip és anar pas a pas.

Paula Mateo, entrenadora Garrotxa-Banyoles-Ripollès Rugby: L’objectiu és intentar fer alguna marca però anar millorant tot allò que ens falta. Per exemple. Ens costa pujar juntes en defensa, doncs ho intentem millorar i cada cop ho fem més bé. Són ben bé objectiu de començar a jugar a rugbi.

I per agafar rodatge el que calen són hores. És per això que les jugadores del Garrotxa-Banyoles-Ripollès Rugbi, un cop acabi la Copa Catalana, continuaran buscant amistosos per disputar i durant l’estiu no deixaran d’entrenar dos dies per setmana.

 

 

 

x