L’Ecotaula d’Entitats de la Garrotxa reclama a l’Ajuntament d’Olot i al Consell Comarcal millores urgents en matèria de mobilitat

Aquest dimarts l’Ecotaula d’Entitats de la Garrotxa va fer una concentració davant la Plaça Clarà per exigir als equips de govern a l’Ajuntament d’Olot i al Consell Comarcal de la Garrotxa millores pel que fa a mobilitat. L’Associació de veïns del barri de Sant Miquel, Olot es Mou, el sindicat Ataac, Comissions Obreres, l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Pla de Dalt, la CNT, No és un Vial és un Carrer i Salvem les Valls, amb el suport de la CUP, Esquerra Republicana de Catalunya i Olot en Comú Podem van llegir un manifest amb punts que consideren urgents tractar i amb els quals han estat treballant des de fa un any.

Jaume Valls, membre de Ecotaula Entitats de la Garrotxa i del Sindicat Ataac: Parlant una mica totes vam arribar a al conclusió que hi ha coses que ja es podrien fer i que l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal no estan tractant. La nostra intensió és treballar i pressionar perquè quan abans millor Olot i la Garrotxa agafi una línia de mobilitat sostenible.

Totes aquestes entitats demanen la creació d’un Pla de Mobilitat Comarcal, potenciar un transport públic que compleixi amb la normativa EUROP d’anticontaminació, la creació de més carrils bici, racionalitzar els horaris de les indústries per facilitar l’ús del transport públic, la prohibició del pas de camions d’alt tonatge pels carrers urbans d’Olot, resoldre la construcció d’infraestructures respectant els estudis d’impacte i la pacificació del trànsit als nuclis entre d’altres, com la pacificació del trànsit davant els centres educatius o la creació d’aparcaments a les entrades i sortides dels municipis.

Segons els membre de l’Ecotaula d’Entitats de la Garrotxa, tot això és el necessari per avançar cap un model de comarca sostenible, millorar la qualitat de vida dels veïns i no malmetre més el paisatge.

x