Àlex Feliu té a tocar el somni de participar al Rally Dakar

La Garrotxa té gairebé tots els números de tenir un pilot de quads a la propera edició del Rally Dakar, que es celebrarà al gener de l’any que ve a Aràbia Saudita. El somni de fa més d’una dècada d’Àlex Feliu està cada cop més a prop de fer-se realitat. Només li falta que li acceptin la candidatura. El Rally Dakar és com l’Everest dels alpinistes. En el seu cas, per anar-hi, ha necessitat constància i entrenament però sobretot col·laboradors per finançar els 100.000 euros que costa anar-hi.

Àlex Feliu, pilot de quads: Jo crec que hi ha moltes possibilitats d’anar-hi. I aprofito per donar les gràcies als qui ho fan possible, als patrocinadors. Hi ha molta gent darrere aquest projecte, amb empreses garrotxines i esperem que tot vagi bé i ens acceptin. No tot passa per mi, eprò, tenen moltes peticions i ells van filtrant, a través de currículum, experiència… Pe`ro vaja, jo crec que serem acceptats, però fins al juliol no ho sabrem.

Més de 15.000 euros per presentar el teu currículum i ser acceptat, al voltant d’uns 20.000 euros per disposar de dos mecànics, el monoplaça… i així un llarg etcètera. Despeses infinites per un somni gegant. Àlex Feliu ho farà amb el seu quad ATV, més gran i pesat que els esportius, i amb tracció a les quatre rodes. La seva categoria és una de les que menys participants hi ha donada la duresa física i mental que ha de suportar el pilot.

Àlex Feliu, pilot de quads: El quad té el pitjor de les motos i el pitjor dels cotxes. És un vehicle que costa de dur i hi ha molta gent que prefereix passar a les motos, que són rodes més grans, corres molt més, són menys hores de rally o amb els cotxes, que és molt més còmode pilotar, lògicament.

Àlex Feliu va ser setè fa uns dies al Rally d’Andalusia, on va disputar gairebé mitja dotzena d’etapes d’uns 400 quilòmetres i 8-9 hores sobre el quad. El secret a l’hora d’entrenar és essencialment fer hores de pilotatge i anar al gimnàs, però sobretot, saber llegir el road-book i no equivocar-se en la navegació per no perdre’t. Tot esperant que sigui acceptat per l’organització, Feliu té previst baixar al Marroc a fer dunes per preparar una de les grans cites del motor. Una cita que en el 2022, pot tenir accent garrotxí.

x