Els cims de la Vall d’en Bas acullen aquest diumenge la 6a Cames de Ferro del GECA

Els cims més emblemàtics de la Vall d’en Bas acolliran aquest cap de setmana la Cames de Ferro. El Grup Excursionista, Cultural i Alpinista de Sant Esteve d’en Bas duu a terme aquest diumenge la sisena edició d’aquesta prova. La cursa torna després de la cancel·lació l’any passat per culpa de la pandèmia però ho fa només per a esportistes federats. La prova serà puntuable per la 19a Copa Catalana de curses de Muntanya de la FEEC. La prova compta, per ara, amb gairebé 200 participants.

Sergi Plana, president GECA: Aquest any hem hagut de cancel·lar la marató i tenim uns 140 participants a la prova de 23km, uns 10 a la de 17, 25 a la de 10Km i 11 a la de 5km. Mana que siguis federat i els participants només poden participar a la cursa que per categoria li toca.

La prova de 23 quilòmetres sortirà a les vuit del matí des del Parc de l’Estació de Sant Esteve d’en Bas, pujarà cap a Santa Magdalena i el Puigsacalm, seguirà per Coll de Bracons, Serra de Llancers, Sant Miquel de Castelló i tornada pels Hostalets i Sant Esteve d’en Bas i serà pels sub23 fins a màster. La de 17 quilòmetres començarà a  dos quarts de nou des de Sant Esteve d’en Bas, seguirà pel Pla de Llancers, Sant Miquel de Castelló i tornada a Sant Esteve i serà pels atletes júnior. La de 10 quilòmetres seguirà el mateix recorregut que la de 17 però passant per La Vila, i començarà a les nou del matí i serà pels corredors cadet sub16 i júnior sub 18. Finalment, la prova de 5 quilòmetres començarà a les nou del matí des de La Vila, pujarà a Sant Miquel de Castelló i acabarà a Sant esteve d’en Bas.

Sergi Plana, president GECA: La sortida serà amb els participants espaiats i cinc segons abans de començar s’acostaran i es farà la sortida. I a partir d’aquí cada corredor farà la seva.

Enguany a causa de la pandèmia tampoc es durà a terme la cames de Filferro, la prova dedicada als més petits de tots.

x