Subvenció de 80.000 euros per telecontrolar els dipòsits d’aigua a Beuda

L’Ajuntament de Beuda disposa d’una subvenció de 80.000 euros del Pla d’Obres de la Generalitat que li permetrà telecontrolar des del mateix ajuntament i a través d’un ordinador els dipòsits d’aigua que hi ha repartits als diferents nuclis del municipi. Així doncs, a distància, es podrà rebre informació com els nivells dels dipòsits, la quantitat de clor etc. En tot el municipi hi ha tres dipòsits: un a Beuda, un altre a Segueró i un altre a Palera.

Anna Vayreda, regidora obres Aj. Beuda: Tenim un sistema que ens obliga a tenir una empresa contractada per fer la gestió i el seguiment i el tècnic de l’ajuntament ens va aconsellar  implantar el sistema de dades, aprofitant que també tenim un treballador que porta el tema de l’aigua.

Beuda té un servei d’aigua municipal i una de les dificultats que tenia fins ara pel que fa a la gestió de l’aigua era controlar tota la xarxa tractant-se d’un municipi disseminat i amb molts masos repartits pel territori. El fet d’informatitzar el sistema de control dels dipòsits facilitarà quant a temps i permetrà detectar anomalies més ràpidament.

En aquests moments les empreses poden presentar les seves propostes i s’espera que d’aquí a un mes s’adjudiqui l’obra.