Joan Agustí, president UE Olot: “Soc el primer responsable del descens”

Joan Agustí ha passat aquest divendres pel programa ‘La Banqueta’ d’Olot Televisió per fer balanç de la temporada per a la Unió Esportiva Olot, la qual defineix d’”extremadament negativa”.

Joan Agustí, president UE Olot: Jo soc el primer responsable d’aquest descens. Penso que hem fet coses malament i crec que vam tenir un excés de confiança i una falta d’humilitat des del minut zero [pel fet d’haver renovat a una part important de la plantilla i el cos tècnic]. La pretemporada va ser molt tova i ni es va comentar. Llavors hi el tema Gabri, que segurament no era el moment de portar un entrenador d’aquest estil, però tampoc sabíem que els factors emocionals influirien d’aquesta manera. Possiblement el factor revulsiu no el vam valorar prou.

 

Es reafirma amb l’objectiu que tenia l’equip aquesta temporada

Joan Agustí, president UE Olot: “L’objectiu era quedar entre els 8 primers. L’any passat vam quedar setens i l’objectiu de Copa del Rei el donàvem per assolit. Per tant, l’objectiu era entrar a la 1a lliga, per això vam anar a buscar el mateix entrenador i vam renovar la plantilla que teníem. Jo no dic mentides. Una cosa és que eviti polèmiques a meitat de temporada [referint-se a Raúl Garrido amb el debat dels objectius de la temporada] ara, jo em reafirmo que l’objectiu era jugar la lliga PRO. Aquella tensió que es va crear amb el tema Garrido inclòs potser va influir en la seva destitució.

 

Agustí no assenyala als jugadors

Segons Agustí, aquest excés de rigorositat, comparat amb el d’altres equips, ha fet que hi hagi hagut més càrrega de partits i lesionats durant la temporada.

Joan Agustí, president UE Olot:  No he dubtat mai de la implicació dels jugadors però les coses han sortit molt malament. El factor COVID no és una excusa, és una causa, però el fet d’haver-nos pres amb tanta rigorositat, fent diverses proves, ens porta a confinar-nos ja des de la primera jornada.

 

No veu malament que Miquel Àngel Muñoz sigui l’entrenador la temporada que ve

El president de la Unió Esportiva Olot ha elevat la tasca de Miquel Àngel Muñoz, concretament el seu factor emocional i motivador i la clara millora en les accions d’estratègia de l’equip, a banda dels bons resultats aconseguits en només quatre partits. Sobre el seu futur:

Joan Agustí, president UE Olot: No podem plantejar la temporada que ve en 4 dies i sense parlar amb a junta directiva. Dilluns tenim consell d’administració i fixarem pautes per fitxar entrenadors. Una de les possibilitats és Miquel Àngel Muñoz, per què no?

 

La UE Olot ha pagat els plats trencats de la temporada passada

Joan Agustí ha qualificat d’injust el sistema de competició a la 2b aquesta temporada. El president del club olotí creu que els descensos que no hi va haver la temporada passada els han pagat equips com l’Olot aquest curs. També ha lamentat el fet que en algunes comunitats autònomes s’hagi pogut jugar abans amb públic i per tant amb pressió per l’equip rival i en el cas de Catalunya, s’hagi hagut d’esperar més.

Durant l’entrevista ha volgut agrair també als socis, que han continuat fidels al club podent venir a uns pocs partits aquesta temporada, així com els col·laboradors publicitaris i als patrocinadors. També ha volgut fer un agraïment especial a la resta de la junta directiva.

 

Es veu amb forces per continuar el projecte

Joan Agustí, president UE Olot: Jo i la junta estem disposats a continuar, però necessitem que tothom remi a una direcció i fer de la UE Olot un projecte de ciutat, perquè si és un projecte de quatre directius, el projecte fracassarà.

Pel que fa la vessant econòmica, Agustí ha afirmat que baixarà de manera important la temporada que ve.

x