Els Xerrics d’Olot tornen als assajos després de més de 15 mesos

441. Aquests són els dies que feia que la colla castellera els Xerrics d’Olot no havien pogut assajar dins el seu local. El món casteller recupera, lentament, certa activitat després de quinze mesos de l’esclat de la pandèmia. De fet, n’hi ha que ni recorden el dia concret.

Divendres però, va ser el primer dia que, en petits grups, van poder obrir les portes del local d’assaig. Algunes colles castelleres, com és el cas dels Xerrics d’Olot, han optat per reprendre els assajos sota les limitacions establertes en la quarta versió del protocol de la Coordinadora de Colles Castelleres: un màxim de 20 persones, en grups bombolla i mantenint el contacte físic com a molt durant cinc minuts.

Aquesta adaptació de l’activitat esdevé un primer contacte entre els castellers i les castelleres, més enllà dels actes socials que s’han celebrat en els darrers mesos. De moment però, les actuacions a les places hauran d’esperar.

Un primer assaig doncs, que no té res a veure amb els d’abans de la pandèmia, però que veuen com el primer pas per recuperar, poc a poc, una normalitat que s’ha trobat molt a faltar.