La majoria de treballadors essencials menors de 60 anys trien rebre la segona dosi d’AstraZeneca

El Palau de Fires de Girona es va omplir aquest diumenge de centenars de professionals essencials per vacunar-se contra la COVID-19 amb la segona dosi. L’opció preferida de la majoria és ben clara. Així ho demostren les llargues cues que s’han format al Palau Firal per rebre la segona dosi d’AstraZeneca. La cua de Pfizer, en canvi, pràcticament buida. La Mònica Corredera, fisioterapeuta i la Mònica Bosch, farmacèutica, són dos exemples de garrotxins que s’han vacunat amb el vaccí d’Oxford aquest cap de setmana.

 Mònica Corredera, fisioterapeuta: “Jo em vaig posar la mateixa que la primera vegada perquè em va semblar que fer el contrari era deixar dues pautes de vacunació a mitges. “

Mònica Bosch, farmacèutica: “La segona dosi em vaig posar l’AstraZeneca perquè organitzacions i gent del món de la salut t’aconsellaven la mateixa, i l’única que no era el govern de Madrid, que recomanava la Pfizer, a mi no em va convèncer.”

A diferència dels que s’han vacunat amb Pfizer, els que volien vacunar-se amb AstraZeneca han hagut de firmar un document de consentiment. Una tria d’opcions que ha creat cert malestar entre els més de 240.000 treballadors essencials vacunats amb la primera dosi d’AstraZeneca, que es queixen de la indefinició i que ara els hagin traspassat la responsabilitat d’escollir quina es posen.

Unes 3.000 persones van acostar-se aquest diumenge al punt de vacunació de Girona, per poder rebre la pauta completa. També es podia triar Blanes, el segon punt de vacunació a la demarcació, o altres punts de fora de la Regió Sanitària, com Vic. Està previst que aquesta setmana s’acabi de vacunar a tots els treballadors essencials menors de 60 anys.