Olot impulsa una campanya contra l’incivisme a l’hora de llençar residus

Segons la darrera modificació de l’Ordenança de Recollida de Residus, llençar deixalles al contenidor que no toca pot suposar una multa de 300 €. Deixar una bossa a terra o fora del contenidor, 400€, si s’abandonen trastos vells a la via pública, la sanció pot pujar fins als 600€. Així ho recorden una desena de tòtems informatius com aquest, situats en diferents àrees de contenidors d’Olot. Formen part d’una nova campanya de conscienciació sobre la recollida, que fa una crida a la responsabilitat de tots els ciutadans amb l’eslògan Acció = Reacció. Reacciona, recicla, sigues responsable.

Aniol Sellabona, regidor de Medi Ambient Aj. Olot: “La necessitat aquesta de remoure la consciència dels veïns i les veïnes, els demanem la responsabilitat de tots i totes perquè aquestes àrees de contenidors, més enllà de si es recicla o no, no es converteixin en espais degradats o bruts.”

En el que portem d’any, l’Ajuntament d’Olot ja ha posat 19 mules relacionades amb la gestió de residus, gairebé tres vegades més que en tot l’any passat.

La campanya també vol posar èmfasi en la necessitat de fer ús dels serveis de deixalleria i recollida de voluminosos, enlloc de deixar-los a la via pública sense avisar. Un 65% de les recollides d’andròmines que s’han fet aquest any, ja han estat amb cita prèvia, però el consistori vol arribar apropar-se tant com pugui al 100%.