El programa Joves en Pràctiques del Consell Comarcal de la Garrotxa ofereix la possibilitat d’inserció laboral

Des del passat mes de desembre i fins a finals d’aquest mes la Cèlia Espinós, una jove graduada en Arquitectura, estarà desenvolupant tasques i donant suport als serveis d’urbanisme dels Ajuntaments de Sant Feliu de Pallerols, Santa Pau i les Preses, tot plegat emmarcat dins el programa Joves en Pràctiques, del Servei d’Ocupació de Catalunya.


Aquest programa ofereix un contracte de 6 mesos a jornada completa a joves menors de 30 anys amb titulació universitària, cicles formatius o certificats de professionalitat, amb l’objectiu que puguin adquirir una primera experiència professional relacionada amb els seus estudis i inserir-se al mercat laboral.

Cèlia Espinós, jove en pràctiques: ”Crec que ha sigut una gran oportunitat. Aprendre noves coses. A la universitat t’ensenyen coses més teòriques però la vida laboral és una altra història. És una bona oportunitat que et permet entrar en aquest món que realment acabes desconeixent.”

Enguany, el programa només ha permès contractar una persona a través d’aquesta acció, cofinançada pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “La veritat, tan en aquesta ocasió com en la ocasió anterior, és una experiència sensacional. És una experiència, tant per l’ajuntament com pels joves que venen fabulosa, perquè poden estar colze a colze amb els tècnics de l’ajuntament. Una experiència que no dubtarem en qualsevol programa de tornar a repetir.”

Artur Colomer, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: “Considero que és important donar oportunitats als joves que acaben de formar-se que s’inicien als món laboral i perquè no, a les administracions locals. És una persona molt eficient, s’està iniciant en aquest món i esperem que tingui un futur molt brillant.”

Aquest és un servei més que ofereix el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, que treballa amb diversos programes per promoure la formació, la mobilitat i la inserció al món laboral dels joves de la comarca.

Aniol Sellabona, conseller de joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa: “Nosaltres el més important és els joves, que tinguin aquesta primera experiència laboral. Com a Consell Comarcal tenim l’objectiu que tothom qui pugui i vulgui pugui treballar a la comarca. La valoració que fem, igual que en altres edicions, és molt positiva. Quan estem en contacte amb els ajuntaments que acullen aquests joves, perquè és el Consell qui dinamitza aquest projecte, però després sempre es fa a través dels ajuntaments que són on van els joves professionals a desenvolupar les tasques. Qualsevol projecte que ens permeti que els joves s’incorporin al mercat laboral i tinguin aquesta primera experiència és molt positiva. Pels ajuntaments que tenen un dia frenètic sempre és un suport molt benvingut i que valoren molt positivament.”

Els municipis de la comarca de la Garrotxa que volen participar a aquest programa, poden accedir-hi a través del Consell Comarcal de la Garrotxa, on presenten les sol•licituds tenint en compte les necessitats laborals que volen cobrir.

 

x