La família Blasco Cardona cedeix una col·lecció de 90 peces d’art religiós als Museus d’Olot

Una col·lecció amb una part molt important d’imatgeria religiosa. Estampes amb la seva pròpia capella, peces de cap i pota de diferents orígens i en molts casos fetes en tallers olotins, tot i que la família n’adquiria d’arreu.


Fins ara totes les peces estaven exposades a l’antiga rectoria de la Vall d’en Bas. L’avi d’Andreu Blasco i la seva esposa havien reunit una important col·lecció. Amb la intenció de preservar la memòria i els esforços del seu avi, Andreu Blasco va voler que la col·lecció acabés en mans públiques i la va oferir als Museus d’Olot.

Xevi Roura, tècnic conservador dels Museus d’Olot: “Ens ajuda a complementar la col·lecció del Museu dels SAnta, obrir línies d’investigació, exposar amb peces pròpies. Podem investigar i trobar una mica més d’història sobre aquestes peces”.

Tècnics dels museus estudiaran les peces i decidiran quines entren a formar part del fons del museu i quines es podrien exposar al Museu dels Sants. Pel que fa a la resta de peces, els Museus d’Olot ajudaran a la família a trobar-los una nova destinació.

 

x