Gairebé una setmana sense morts per COVID a la Garrotxa

A la Garrotxa fa sis dies que no es registra cap defunció per COVID-19. Des del març de l’any passat, 224 persones amb coronavirus han perdut la vida a la comarca, però en els darrers dos mesos la xifra de defuncions ha anat clarament a la baixa.


Jaume Casas, funerària Besora: El mes de gener hi va haver 27 persones mortes per COVID, al febrer 19, al març 10, l’abril 8 i ara al maig 6.Realment anem més descansades però aquest mes no han deixat d’haver persones tractades per COVID, nosaltres 6: una morta a l?hospital, una altra en un domicili i quatre provinents de diferents hospitals de Catalunya.

També ha variat la mitjana d’edat dels difunts, que ha baixat respecte els primers mesos de la pandèmia.

Jaume Casas, funerària Besora: Darrerament hi ha hagut forces persones entre 60 i 75, quan al principi pràcticament tots passaven dels 80 anys.

Aquesta tendència també s’ha notat a nivell assistencial. A l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa, la COVID-19 ha deixat una única mort en tot el mes de maig, i actualment hi ha només dos pacients ingressats. El centre garrotxí vincula aquest descens a l’efectivitat de la vacunació.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Els pacients que tenim ara són pacients que o no s’han vacunat, que no havien completat la pauta, o que encara no estaven a les franges d’edat per vacunar-se.

Tot i haver recuperat progressivament l’activitat que tenia abans de la pandèmia, el director mèdic de l’hospital garrotxí creu que encara no es pot parlar de normalitat, i assegura que de moment mantindran la planta de pacients COVID i els circuits diferenciats.