La gran temporada del Barça pot afavorir, en certa manera, el desenvolupament del futbol femení a la comarca

La victòria del Barça a la Champions de futbol femenina i el recent  triplet aconseguit, ha donat una empenta més el futbol femení. La realitat de la majoria de clubs del territori és molt diferent a la del Futbol Club Barcelona, amb un equip professionalitzat. A la comarca hi ha pocs equips de futbol femenins en categoria sènior i la Unió Esportiva Olot és el que juga més amunt: a la Primera Catalana.


Laia Puig, jugadora femení UE Olot: Esperem que sí, que aquesta pròxima temporada s’apuntin més noies a jugar a futbol.

Nelson Raviña, 2n entrenador femení UE Olot: Els clubs haurien d’apostar en igualtat de condicions per les dues seccions i això és complicat. El Barça femení ha fet el salt perquè es van professionalitzar. Últimament sí que és cert que el futbol femení creix, les subvencions ajuden una mica, però moltes vegades no s’acaba de fer l’emprenta perquè el pas sigui real.

Precisament, arran dels grans resultats obtinguts per jugadores de Lluís Cortés, que precisament han fet pretemporades a la Vall d’en Bas, un club de la comarca, l’Atlètic Olot, s’ha animat a fer un crida, per fer un equip sènior femení la temporada que ve, i el cert és que amb pocs dies ja tenen 13 jugadores que s’han animat a formar-n’hi part.

Joel Plana, coordinador Atlètic Olot: Com a junta ja fa anys que ho volíem fer, perquè sempre hem dit que la nostra manera entendre de futbol és a partir de quatre potes: el sènior, el futbol base, els veterans i el femení, i ara sembla que ja la podrem tenir aquesta última. Com que el Barça ha guanyat la Champions, ha fet que moltes noies s’hagin motivat, i a algunes els hi fa il·lusió provar-ho tot i no haver jugat mai a futbol.

Des del club s’anima a totes aquelles jugadores que ho vulguin provar, participar de les sessions obertes els dimarts de dos quarts de nou del vespre a les deu de la nit als camps del Morrot.

x