La restauració podrà obrir fins a la 1 de la matinada a partir d’aquesta mitjanit

Canvis pel que fa a les restriccions en un nou pas en la desescalada. El PROCICAT va anunciar ahir al vespre un nou relaxament de les mesures a partir d’aquesta mitjanit.


Bars i restaurants podran obrir fins a la 1 de la matinada, una hora més que fins ara, que estava fixat entre les 6 i les 12 de la nit. Els aforaments però, continuen limitats a un 50% a l’interior. També podran obrir fins a les 1 les activitats culturals, esportives, les botigues de productes de primera necessitat i les que hi ha a les benzineres.

Les reunions socials continuen sent de 10 persones però en canvi, es permet el consum d’aliments i begudes en reunions només en àrees de lleure, de descans i de pícnic. També s’autoritza l’activitat de restauració als espais destinats a aquest ús als recintes on es fan espectacles i als equipaments esportius, així com a les sales de concerts o similars, sempre amb les mateixes limitacions que a la resta de la restauració.

A la Garrotxa més del 36% de la població ja ha rebut almenys una primera dosi, i una mica més del 20% la pauta completa

D’altra banda, pel que fa a la campanya de vacunació de la COVID-19, les persones nascudes entre els anys 1972 i 1976, és a dir, que ara tenen entre 45 i 49 anys, ja poden demanar hora per vacunar-se. A les persones de 40 a 49 anys els posaran les vacunes de Pfizer, Moderna o també la de Janssen. El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat aquest dimarts ampliar l’ús d’aquesta última vacuna, que té l’avantatge que és monodosi, a aquesta franja d’edat.

 

x