Més de 50 empresaris turístics demanen un canvi en la gestió turística de Santa Pau i del Parc Natural de la Zona Volcànica

Més de 50 empresaris del sector turístic de Santa Pau han reclamat a l’Ajuntament i al Parc Natural de la Zona Volcànica que se’ls tingui en compte a l’hora de gestionar el turisme del municipi. Segons ha pogut saber Olot Televisió aquest dimarts es va produir una reunió a tres bandes i demanada pels empresaris. De moment no s’ha concretat cap acció però s’han compromès a parlar-ne.


La pandèmia ha provocat que moltes zones del país estiguin sotmeses a una sobrefreqüentació difícil de gestionar. A la Garrotxa la Fageda d’en Jordà és una d’elles. Per fer-hi front l’administració  aplica mesures com, per exemple, la restricció de l’accés al parc i que no sempre són ben vistes per tothom i generen retissències.
És el què ha passat a Santa Pau on 55 empresaris de 41 empreses turístiques del municipi s’han reunit aquest dimarts amb l’alcalde, Pep Companys, i el director del Parc Natural, Xavier Puig.
A la trobada els empresaris han expressat les inquietuds i les mancances que, segons ells, hi ha al municipi. Reivindiquen que el Patronat de Turisme de Santa Pau es reformuli per ser un autèntic interlocutor i dinamitzador pel sector.
També demanen una política turística clara per part de l’Ajuntament de Santa Pau i que la planificació de regulació turística sigui consensuada amb els sectors econòmics del municipi. Els empresaris demanen que el consistori i el parc apliqui mesures perquè el nucli de Santa Pau torni a ser un punt important de recepció de visitants. Es queixen que, en aquest moment, els turistes no arriben al poble i els negocis se’n ressenteixen.
Les tres parts s’han emplaçat a reunir-se de nou aquest estiu per concretar les accions que urgeixen.

x