Sant Jaume de Llierca celebra que el Consell Comarcal de la Garrotxa valori alternatives a la planta de triatge

La construcció d’una planta de tractament de residus d’última generació podria suposar un gir de guió en el projecte de la planta de triatge de la Garrotxa, enquistat des de fa més d’una dècada. Sant Jaume de Llierca no la vol als terrenys de Can Coma de Baix, i celebra que finalment el Consell Comarcal valori altres opcions.


 Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Ho valorem molt positivament pel fet de que s’està estudiant una alternativa. No ens agrada la idea que la planta vingui a Sant Jaume de Llierca i sempre havíem reivindicat una alternativa.”

Tal com va avançar Olot Televisió, la planta que es vol fer a Beuda aprofitaria els residus que hi ha als terrenys de l’abocador comarcal per generar energia, i per tant, no podria anar a Sant Jaume. Tot i així, l’alcalde es manté prudent.

 Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “En aquest cas el model és molt diferent, pel que ens han explicat, aprofita els materials d’una altra manera, amb un sistema pioner. Molt respecte al poble de Beuda, en tenim experiència aquí a Sant Jaume i volem ser prudents amb el fet, i veure si l’alternativa és factible o no.”

L’equip de govern de Beuda, de la seva banda, vol esperar a conèixer l’opinió dels veïns per pronunciar-se sobre la proposta.  Aquest dissabte al matí el Consell Comarcal té prevista una sessió informativa oberta, on se’n coneixeran els detalls.

 

 

x