Retorn històric de gegants, nans i cavallets d’Olot per Corpus

Grans i petits han viscut amb emoció l’esperat retorn de la faràndula olotina, que la pandèmia ha mantingut tancada a l’hospici des del setembre de 2019. La represa ha deixat imatges històriques en molts sentits: la prevenció de la COVID ha marcat la logística a plaça, amb 300 assistents per ball, control d’accés i mesures de distància, higiene de mans i mascareta.


Agustí Arbós, regidor de festes Aj. Olot: “El temps ha aguantat i hem pogut fer tots els balls satisfactòriament. Jo crec que ha set una demostració que les coses ordenades i ben treballades es poden fer. Amb el compromís de l’organització, la faràndula i el públic que s’ha portat d’una manera excepcional, hem demostrat que tot i la covid, ens podem acostar a recuperar la cultura popular a la nostra ciutat”

La limitació d’aforament ha fet ballar les figures com mai, vuit vegades entre dissabte i diumenge, perquè més gent les pogués veure.  A més, per primera vegada, el gegant i la gegantessa han sortit acompanyats de nans i cavallets per Corpus, fent efectiu el canvi de protocol aprovat el 2019.

Ariadna Matabosch, balladora: “Tots els balls estan sortint molt bé tot i les condicions del covid i els múltiples balls que estem fent, mantenim el ritme, molt bé”

Finalment han estat 2.400 les persones que han pogut seguir el ball des de la plaça, i moltes més des de casa gràcies a la retransmissió que va oferir Olot Televisió diumenge al migdia.