Tret de sortida a les PAU a la Garrotxa amb la prova de Llengua i Literatura Castellana

135 alumnes s’esperaven a l’exterior del Bosc de la Coma per a unes proves que els marcaran acadèmicament a curt termini. Una experiència que, si tot va bé, només es viu una vegada i que comporta nervis, expectativa i molta, molta preparació durant els dos anys anteriors, però també en els darrers mesos. Ullades als apunts fins a l’últim moment perquè no s’escapi res.


Enguany, a més, amb protocol de prevenció sanitària inclòs, tal i com ja va passar el passat mes de juliol. L’única diferència? Una mica menys de distància entre pupitres i les cues, a l’exterior enm comptes de l’interior de l’Institut.

Helena Castillo, coordinadora de Batxillerat IES Bosc de la Coma: “La organització ha estat la mateixa, però les cues les hem hagut d’organitzar fora del centre perquè els alumnes d’ESO encara tenen classe, no com en la darrera ocasió, que ja havien acabat”.

Un curs acadèmic complicat per a tots els qui l’han suat. Tot un batxillerat en pandèmia no ajuda de cap manera a una preparació d’aquest tipus, però tot i així el professorat està convençut que els alumnes ho tiraran endavant.

Helena Castillo, coordinadora de Batxillerat IES Bosc de la Coma: “Aquesta promoció no ho ha tingut fàcil, però estan a punt. Hem estat parlant amb tots i totes perquè estiguessin tranquils, tot anirà bé”.

‘Luces de Bohemia’ de Valle Inclán o un article de Carme Riera publicat a La Vanguardia eren les dues opcions a triar per a la comprensió lectora, i en la seva gran majoria han trobat la prova assequible. El que més han acusat avui els alumnes ha estat el temps d’espera, d’una mitja hora, abans de fer l’examen, a causa del protocol sanitari, però s’han mostrat comprensius i satisfets a la sortida.

En unes proves marcades també per la polèmica sentència del Tribunal Superior de Justícia, que obliga a oferir les PAU en català, castellà i aranès i no en català per defecte com passava fins ara, els alumnes tindran aquesta opció a partir dels següents exàmens.