Els veïns i les veïnes de Beuda decidiran si volen o no l’equipament de tractament residus comarcal al seu municipi

Un projecte absolutament nou. És el que es planteja ara per desencallar d’una vegada per totes el tractament de residus comarcals de la Garrotxa. La planta de triatge de Sant Jaume de Llierca no ha comptat mai amb el vist-i-plau dels veïns i veïnes i ara, un cop passats tants anys, s’ha buscat una solució alternativa, amb noves tecnologies més sostenibles en un sòl ja qualificat de serveis tècnics per al tractament de residus. L’abocador de la Garrotxa situat a Beuda requeriria, segons el SIGMA i el Consell Comarcal, una tramitació urbanística i ambiental més simplificada per tal de situar-hi la planta de triatge, que no seria tal sinó que es convertiria en una planta de tractament d’última generació que generaria energia a partir dels mateixos residus. Tan sols obligaria, segons el SIGMA, a desmuntar l’abocador actual i reordenar els residus temporalment.


Gerard Tubert, veí de Beuda:  “No ho sé, és molta informació i jo veuria amb més bons ulls una altra ubicació però tot s’ha d’estudiar i pensar bé. veurem si poc a poxc anem coneixent més sobre el projecte”.

Assumpta Fort, ex alcaldessa de Beuda: “És molt positiu rebre tanta informació i de manera tant ràpida, ara ens ho hem de pensar bé i decidir, però el problema del tractament de residus a la Garrotxa és de tota la comarca i hi hem de trobar una solució”.

Aquests i molts altres detalls d’un projecte que té la sostenibilitat com a gran objectiu es van explicar el passat dissabte directament als veïns de Beuda, que tot i que van veure amb molt bons ulls la trobada i els detalls que se’ls van explicar, començaran ara un periode de reflexió amb tota la informació, i encara no tenen clara la seva decisió.

Bernat Sanz, alcalde de Beuda: “Beuda ja ha estat molt solidari amb la Garrotxa. Ara ens demanen aquest projecte i nosaltres ho consultarem amb els veïns. Seran ells i elles les qui ho decideixin”.

I és que aquesta decisió, que desencallaria un projecte cabdal per al Consell Comarcal pel què fa a la urgència del tractament de residus a la Garrotxa, la prendran els veïns de Beuda en procés participatiu. Així ho ha decidit l’equip de Govern del consistori conformat per ERC, Junts i la CUP.

 

 

x