L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa no té cap pacient ingressat per COVID-19

Jaume Heredia, director mèdic de l’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa: “ A dia d’avui podem dir que la nostra unitat covid a l’hospital d’Olot, després de 280 dies torna a quedar buida. Això no passava des del mes de setembre del 2020.”


I és que en aquest any i tres mesos de pandèmia, han passat per l’hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa més de 650 persones, 341 aquest any i 344 el passat.

Jaume Heredia, director mèdic de l’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa: “A dins l’hospital, en el mateix moment, vam tenir fins a 83 pacients ingressats amb COVID, aixó va ser al principi de la primera onada, al llunyà abril del 2020. Arribar fins aquí ha estat to un repte per tots els treballadors de l’Hospital, que hem d’agrair tot l’esforç que han fet aquests mesos per poder arribar fins aquí. Una situació que no depèn de la gent de l’hospital sinó també l’Atenció Primària, i és que la vacunació va a marxes forçades i per això podem veure aquest respir.”

I és que a hores d’ara, la Garrotxa té ja gairebé el 40% de la població amb la primera dosi de la vacuna i més de 20% la pauta completa. El risc de rebrot a la comarca ha baixat dels 100 punts per primera vegada des del setembre. En l’últim mes la caiguda dels indicadors ha estat en picat: en qüestió d’un mes ha caigut prop de mil punts. Això ha fet que Olot i la Garrotxa hagin deixat d’estar entre els territoris amb més incidència de Catalunya.

Per això, tot i la forta càrrega simbòlica d’aquest moment, els professionals del centre garrotxí es mantenen en alerta.

Jaume Heredia, director mèdic de l’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa: “Això vol dir que baixem una mica el nivell de tensió provocat per la COVID, tothom està una mica descol·locat en aquests mesos, què passarà en aquesta unitat? Podrem tornar-hi a posar pacients? De moment és molt aviat. Encara hi ha casos de covid. L’evolució és molt bona i de moment el que sabem és que en aquestes 24 hores no hi ha hagut cap ingrés per coronavirus. Això és molt bona notícia. No vol dir que el COVID s’hagi acabat però tenim una bombolla d’aire per tots els que hem estat reballant en aquesta unitat tants i tants mesos seguits.”

 

x