Anna Navarro, guardonada amb el Premi Garrotxí de l’Any 2021

L’olotina Anna Navarro (Olot, 1968) ha estat reconeguda aquest dijous al vespre amb el Premi Garrotxí de l’Any 2021. És l’escollida d’entre els tres finalistes que havien arribat fins a la final, juntament amb el pintor Enric Rubió i l’escriptor Manel Fortis.
Els premis, que concedeix el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, també han premiat a l’empresa Alzamora, als Esplais de la Garrotxa, a Lluèrnia, a l’emprenador Jordi Massegur i al pintor Miquel Duran. L’organització ha entregat un Premi Especial a tots els col·lectius assistencials.


Els premis Garrotxí de l’Any, que l’any passat es van haver de suspendre per la pandèmia, han tornat aquest 2021. El CIT d’Olot, l’entitat organitzadora, ha entregat aquest dijous al vespre els guardons corresponents als anys 2020 i 2019.
Precisament l’acte ha començat amb un reconeixement a tots els col·lectius assistencials que han estat a primera línia en la lluita contra el Covid-19. El CIT ha entregat el Premi Especial, amb un diploma d’homenatge, a l’Hospital d’Olot, al CAP d’Olot, al SEM, a Protecció Civil, als Mossos d’Esquadra, a la Policia Municipal d’Olot, als Bombers d’Olot i als Voluntaris de Protecció Civil.

El premi s’ha fet extensiu, també, a totes les residències geriàtriques de la Garrotxa, un total d’onze, en record a les víctimes i en homenatge a totes les persones que hi treballen i que van patir de manera molt severa els efectes de la pandèmia durant la primera onada.

En nom de tots ells ha parlat el director de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Josep Maria Padrosa.

L’acte ha continuat amb l’entrega dels premis a les millors iniciatives Promocional, Social i Empresarial. En el primer cas el Premi a la Millor Iniciativa Prmocional se l’ha endut Lluèrnia, Associació Cultural, per l’organització del festival Lluèrnia.
El jurat ha considerat que l’any passat l’organització va poder desenvolupar el festival tot i els impediments per la pandèmia, amb menys instal·lacions però en més dies i repartides per diferents espais de la ciutat d’Olot. A més també l’han reconegut per ser un esdeveniment cultural de primer ordre. El guardó l’ha recollit el president de Lluèrnia, Pep Fargas.

El Premi a la Millor Iniciativa Social ha recaigut als Esplais de la Garrotxa.
El jurat ha tingut en compte la important tasca social que desenvolupen en favor dels joves de la comarca, per ser un pilar essencial dels infants i adolescents i per l’esforç que van fer durant l’any passat per continuar oferint els seus serveis. El guardó l’ha recollit la presidenta dels esplais, Andrea González Gifra.

I el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial se l’ha endut l’empresa Alzamora Packaging.
El jurat ha reconegut per l’envàs ecològic de cartró que substitueix les anelles dels packs de cerveses que fins ara eren de plàstic. El premi l’ha recollit el director general de l’empresa, Josep Maria Berga que recentment va ser guardonat com un dels 100 espanyols més creatius en el món dels Negocis atorgats per Forbes i el 2019 va guanyar el premi al millor envàs ecològic en els World Beverage Innovation Awards.

La gala d’entrega dels premis ha continuat amb el Premi a la Trajectòria Personal, que concedeix el CIT d’Olot. Enguany s’ha entregat al pintor de les Preses Miquel Duran.
L’artista és un dels referents de la pintura de l’escola olotina i el màxim artífex de l’Escola d’Art de les Preses.

El CIT d’Olot ha afegit enguany un nou guardó el Premi a la Jove Promesa, amb l’objectiu de posar en valor la feina que fan els joves emprenedors de la comarca.
Aquest és un guardó que ha constat de dues fases. Una primera de votació popular, el la qual els garrotxins van poder proposar els seus candidats i de totes elles la junta de l’entitat organitzadora ha acabat escollint a Jordi Massegur.
Han tingut en compte el seu currículum a l’entorn de la formació en interpretació, cant clàssic i modern, dansa clàssica, modern jazz, jazz, claqué, contemporani i hi hop, la trajectòria en diferents espectacles i per la iniciativa d’ubicar el centre d’arts escèniques ‘La quarta paret’ a Olot.

Finalment el darrer guardó en concedir-se ha estat el Premi Garrotxí de l’Any. Hi havia tres finalistes, l’empresària Anna Navarro, el pintor Enric Rubió i l’escriptor Manel Fortis.
Aquests noms van arribar a finalistes després d’una primera fase de votació popular i, després, un debat independent ha decidit que la guanyadora sigui l’empresària Anna Navarro Descals, qui s’ha convertit en un referent mundial després de ser nomenada la dona més influent del món en tecnologia per la revista Analytics Insight i ser cofundadora de diferents ONG com, per exemple, Women in Location.

En un moment de l’entrega del guardó, i per sorpresa, Anna Navarro ha intervingut per videoconferència des de Califòrnia, on resideix i treballa des de fa anys. Navarro ha explicat que està emocionada per tot el que ha viscut els darrers mesos i ha assegurat que des que viu als Estats Units és una defensora de Catalunya, la Garrotxa i Olot.

Els XV Premis Garrotxí de l’Any s’han entregat a la Sala Torín en un format més àgil que les edicions anteriors i ha comptat amb la intervenció musical de Ferran Massegú, ‘Massa’ que ha interpretat la cançó ‘Salta’ del seu nou disc ‘Massa’ i de la cantant i compositora Jessica Mellado, que ha tocat el tema ‘Mente y presente’ del nou disc ‘Desordenado’. L’actriu Anna Aumatell també ha intervingut durant la gala, ha estat just abans de l’entrega del premi Jove Promesa, amb un vídeo on precisament reclamava amb un to irònic un guardó dedicat als joves.

x