Es formalitza la donació del fons de Televisió de la Garrotxa a l’Ajuntament d’Olot

Aquest dijous s’ha formalitzat la donació a l’Ajuntament d’Olot del Fons Televisió de la Garrotxa (TVG). Són 1.519 cintes de vídeo, de diferents formats, que abasten el període de 1983 al 1992.

La Televisió de la Garrotxa va ser una televisió local, impulsada per diversos aficionats olotins a les telecomunicacions. Va començar a emetre, en fase de proves, al novembre de 1984. La programació de la televisió era variada: notícies, programes esportius, reportatges i entrevistes. L’estiu de 1988 però, la Televisió de la Garrotxa va deixar d’emetre definitivament. Gairebé 30 anys després, Francesc Delforn, exdirector de la cadena, va ingressar el fons de Televisió de la Garrotxa a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, on es va dur a terme un primer inventari, i on actualment s’estan fent tasques de digitalització i descripció de les cintes.

Anna Bonfill, responsable Arxiu Municipal d’Olot: “També teníem molt clar que les cintes de vídeo, que bàsicament són VHS i Beta, tenen una obsolescència clara. Tots a casa us heu trobat que els vídeos que teniu ja no es poden veure. Havíem de fer alguna actuació.”

Francesc Delforn, exdirector Televisió de la Garrotxa: “Jo em sento orgullós de cedir a l’Arxiu aquestes cintes, perquè hi hagi constància. Estic agraït que haguessin estat ells mateixos que m’ho van proposar  i jo encantat. Això és el que em va fer sentir i del que estic més orgullós, que aquest patrimoni el pugui veure tothom.

A més a més, dimecres als Cines Olot a les 6 de la tarda, tindrà lloc la projecció del documental Televisió de la Garrotxa, realitzat per Marc Planagumà i produït per l’Ajuntament d’Olot en col·laboració amb l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

Marc Planagumà, autor del documental: ”El que veureu en aquest documental és una retrospectiva del que va ser aquesta televisió, de com era l’Olot dels anys 80 i veure moltes imatges, que segur que si sou olotins i garrotxins, les reconeixereu sobretot en personatges.”

Per assistir a la projecció, cal demanar invitació gratuïta a la pàgina web olotcultura.cat.