El moviment de Sàgoe denuncia les “injustícies racistes” en una concentració després de més d’un any de la mort de George Floyd

Una quarantena de persones s’han reunit aquest dissabte a les tres de la tarda a la plaça de Sant Miquel amb motiu de la concentració en suport al moviment Black Lives Matter. L’acte ha sigut organitzat per l’entitat Sàgoe i s’han visibilitzat cartells que apuntaven que ‘Catalunya és racista’ i ‘Proud Black Lives’, per exemple.


Hawa Touray, membre de Sàgoe: Estem millorant, però encara hi ha molt per fer. Tot just aquesta setmana hi ha hagut actes racistes continuats.

La mort del ciutadà afroamericà a mans de la policia de Minneapolis, George Floyd, va precipitar fa una mica més d’un any la creació de la Comunitat Negra, Africana i Afrodescendent a Espanya, que des de llavors ha convocat manifestacions arreu de l’Estat per sumar-se a la lluita contra el racisme institucional i social.

Els membres de Sàgoe també han aprofitat per denunciar que la pandèmia ha “silenciat” les discriminacions i que els col·lectius més dèbils s’han vist més perjudicats.

Aisata Gumaneh, membre de Sàgoe: Tots els col·lectius vulnerables han patit molt. Les discriminacions han quedat sienciades i la gent que està patint no té veu. Considerem que aquestes eines ara no s’estan aprofitant.

En aquest sentit, un dels desitjos dels manifestants és que les seves demandes es visibilitzin cada vegada més, mentre la pandèmia es vagi deixant enrere.