A favor de les restriccions però en contra de cobrar per l’entrada

La Covid-19 no ha portat pràcticament res de bo, i a tothom l’ha afectat negativament d’una manera o d’una altra. Però si quelcom positiu hi podem trobar, molt en el fos, és que algunes de les prevencions sanitàries a causa de la pandèmia ens han ensenyat que, quedant-se, ens farien més bé que mal.


És el cas de les restriccions als Parcs Naturals. Han evitat aglomeracions i han dividit els espais. La gent ha gaudit més de les visites i ha rebut les mesures amb bons ulls, fins al punt que no veurien malament que algunes d’elles es quedessin.

Ara bé, una cosa és respectar les mesures i augmentar el control sobre els aforaments i la prevenció d’aglomeracions, i l’altre és tocar les butxaques. En general, als visitants no els convenç la idea, pensen que el parc és de tots i totes, creuen que ja paguen prou impostos i dubten de quina seria la destinació real d’aquests suposats diners.

El que està clar és que en vistes d’un estiu on la gent tindrà ganes de sortir, altres Parcs han endurit les mesures. S’hi ha d’accedir a peu o en bus llançadora o reservar aparcament previ depenent si es va al Cap de Creus o al Delta de l’Ebre, entre d’altres. Abans de visitar-los, el millor és consultar les restriccions. Segons ha pogut saber Olot Televisió, el Parc Natural de casa nostra no tocarà les mesures vigents, i continuarà, si no hi ha res de nou, tot l’estiu com fins ara. S’hi pot accedir fins a un cert límit d’aforament que marquen els aparcaments de pagament actius, només quan estan plens, s’activen els tancaments i els controls. Qui tingui una reserva en hotels, càmpings o cases rurals, per exemple, aquest document els servirà com un distintiu.

x