El projecte ‘Fem Nucli’ recupera habitatges amb criteris de sostenibilitat i respecte al patrimoni

Què seria de tots els centres de la ciutat si absolutament tots els seus edificis estiguessin rehabilitats? I si a més els hi sumem que siguin sostenibles i eficients? Partint d’aquesta idea va néixer la iniciativa Fem Nucli, de la mà de Jordi Planagumà.


Jordi Planagumà, Fem Nucli: “Fem Nucli és un projecte que el que pretén és recuperar els centres de la ciutat i que tornin a ser un espai de salut i d’activitat.”

I per fer-ho, el projecte rehabilita edificis amb criteris de sostenibilitat  i respecte al patrimoni, els rehabilita respectant la seva història i els retorna al mercat de lloguer.

El primer dels projectes ha estat aquest edifici, ubicat al carrer Mulleras número 6, datat de finals del segle XIX. Ara, és el primer edifici residencial d’Espanya amb tota la façana recoberta de panells solars i el primer ascensor solar de la província de Girona.

Jordi Planagumà, Fem Nucli: “Tenim equips d’alta eficiència d’aerotèrmica, electrodomèstics de baix consum, espais compartits…volem una filosofia diferent, tenim un soterrani amb un espai de rentadores. El que pretenem és això, amb moltes petites mesures, aïllament acústic i tèrmic,  per ampliar el confort i reduir el consum.”

Ramon Soler, arquitecte tècnic:Hem basat tota la rehabilitació amb el tema d’aprofitament, estalvi i emfatització de les coses que donen una personalitat a aquest edifici. Tot el que s’ha pogut aprofitar ho hem aprofitat, inclús hi ha tanques que daten de la construcció de l’edifici que encara funcionen.”

Ara, a la fase final ja d’aquest primer projecte, ‘Fem Nucli’ busca ara altres edificis a la ciutat, amb la intenció d’estudiar altres projectes en ciutats mitjanes d’arreu de Catalunya.

Jordi Planagumà, Fem Nucli: “Això pretén ser un pla pilot, que inversors, gent del sector, gent  de la tecnologia o persones que vulguin tornar a viure al centre i viure amb confort i sostenibilitat, és promoure que moltes més persones s’acostin a Fem Nucli i puguem escalar el projecte.”